Open dag

100 jaar Hubrecht Instituut - van embryo tot stamcel

Datum:
21 mei 2016 van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park, Uppsalalaan 8, Utrecht
Voeg toe:

Het Utrechtse Hubrecht Instituut bestaat 100 jaar, een eeuw fascinerend én belangrijk onderzoek. Wat is kanker en hoe werkt het? Is het hart te repareren na een hartaanval? Kunnen we diabetes genezen? Wat is een organoïde en wat hebben we er aan? Op 21 mei 2016 gaan voor het eerst in de geschiedenis de deuren van het Hubrecht Instituut open voor het publiek. Wetenschap voor jong en oud.

Het Hubrecht Instituut is vernoemd naar professor Ambrosius Hubrecht (1853-1915). Ambrosius Hubrecht was embryoloog en hield zich bezig met de theorie van de evolutie, net als Charles Darwin. Ambrosius Hubrecht bestudeerde egeltjes en heeft daarmee de basis gelegd voor wat het Hubrecht Instituut vandaag de dag is: één van de beste onderzoeksinstituten ter wereld.

Op dit moment werken er meer dan 250 onderzoekers bij het Hubrecht Instituut die fundamenteel onderzoek doen naar stamcellen en ontwikkelingsbiologie. Hun onderzoek geeft nieuwe inzichten die belangrijk zijn voor de diagnose en behandeling van ziekten als kanker, diabetes en cardiovasculaire ziekten.

Geïnteresseerd in écht wetenschappelijk onderzoek en niet bang om te leren? Kom dan op 21 mei naar het Hubrecht Instituut.

20160521 opendag Hubrecht jaap driestOpblaasbare darm op open dag Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW met 19 onderzoeksgroepen en ongeveer 250 medewerkers. Het instituut is gevestigd in Utrecht en is centraal gelegen in het universiteitscentrum De Uithof. Het Hubrecht Instituut is geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en er bestaan nauwe banden met de Universiteit Utrecht, met name binnen de Onderzoekschool Cancer Genomics & Developmental Biology.

Logo Hubrecht Instituut