Open Science in ecologisch en evolutionair onderzoek

Datum:
7 december 2017  -  8 december 2017
Voeg toe:

Verschillende workshops over open science, data en tools in ecologisch en evolutionair onderzoek, voor ecologen, evolutiebiologen en geïnteresseerde data-wetenschappers.

Open science is een van de belangrijkste recente ontwikkelingen in de wetenschap en staat hoog op de agenda van onderzoeksinstituten, universiteiten en financiers van wetenschappelijke onderzoek. Aanzienlijke intellectuele inspanningen en bedragen zijn inmiddels geïnvesteerd in open data, vrij toegankelijke tools en e-infrastructuren, open source ICT-projecten en publiek beschikbare wetenschappelijke publicaties. Echter, niet alle disciplines van de wetenschap pakken deze ontwikkelingen even vlot op.

Specialisten uit verschillende vakgebieden belichten uitgebreid onderwerpen als het archiveren van software en algoritmes, het gebruik van bestaande tools en het vinden en opslaan van ecologische en evolutionaire data, al dan niet FAIR.

Het mini-symposium en de workshops zijn vrij toegankelijk en met name de workshops zijn gericht op PhD- en postdoctorale onderzoekers aan het begin van hun wetenschappelijke carrière.

Locaties

Donderdagmiddag 7 december: mini-symposium, Linnaeusbibliotheek, Artis, Amsterdam

Vrijdag 8 december: workshop, Science Park Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Website NIOO-KNAW

Organisatie

De KNAW-onderzoeksinstituten DANS-KNAW (Data Archiving and Networked Services) en NIOO-KNAW (Nederlands Instituut voor Ecologie) in samenwerking met het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (Universiteit van Amsterdam)