Paradisolezing 2013

Prof. dr. Frans de Waal: De bonobo en de tien geboden - op zoek naar humanisme bij de primaten

Datum:
24 maart 2013 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Paradiso, Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam.
Voeg toe:

In deze Paradisolezing gaat prof. dr. Frans de Waal (ethologie Emory University Atlanta) in op de bonobo en de tien geboden - op zoek naar humanisme bij de primaten

De lezingen vinden plaats op zondagochtenden van 11.00 tot 12.00 uur in Paradiso, Weteringschans 6 te Amsterdam. Na afloop van de lezing is er tot 13.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek.

Toegangskaarten kosten € 11,- per persoon. Vrienden van Verstegen & Stigter en VPRO-leden betalen € 9,- p.p.; studenten € 5,-.

De overkoepelende titel van de Paradisolezingen 2013 luidt AAP, NOOT, HIGGS - over de bouwstenen van het universum. In de Paradisolezingen 2013 bespreken acht gelauwerde Nederlandse wetenschappers elementaire deeltjes, sociale en neurologische bouwstenen en de ontwikkeling van het leven.

Deze negentiende serie wetenschapslezingen is een samenwerkingsproject van Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van vereniging van universiteiten VSNU, science center NEMO, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en de VPRO.