Paradisolezingen 2017

Leven in ons heelal: Keerpunten in 14 miljard jaar kosmische evolutie

Datum:
19 februari 2017 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Paradiso, Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam.
Telefoon:
0344 769 139
Voeg toe:

Paradisolezing door Xander Tielens hoogleraar fysica en chemie van de inter stellaire ruimte Universiteit Leiden, winnaar Spinoza-premie 2012, De kosmische oorsprong van het leven.

Astrobiologie is de studie van de oorsprong van het leven in het heelal en houdt zich bezig met de meest fundamentele vragen in de wetenschap: Hoe is het leven begonnen op Aarde en is er leven elders in het heelal? In de laatste twintig jaar hebben we geleerd dat het in het heelal wemelt van de planeten en dat van iedere vijf zon-achtige sterren er één een aarde-achtige planeet heeft in de 'bewoonbare zone'.

Paradisolezingen 2017

Van de Oerknal naar de elementaire bouwstenen van het heelal, van complexe moleculen tot het eerste leven, van aap tot mens tot homo technologicus, en uiteindelijk tot kunstmatige intelligentie. De serie behandelt in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’.

Locatie

Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam.

Kaarten

Toegangskaarten kosten € 12,- per persoon. Vrienden van Verstegen & Stigter en VPRO-leden betalen € 10,- p.p.; studenten € 5,-. Kaarten via www.verstegenstigter.nl.

Organisatie

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van VSNU, NEMO Science Museum , Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en VPRO.