Symposium Nederlandse kunst in de wereld

Datum:
2 juni 2015 van 15:30 tot 17:00 uur
Locatie:
Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam
Voeg toe:

DutchCulture organiseert in 2015 een serie themabijeenkomsten. Deze eerste staat in het teken van succesfactoren van Nederlandse kunst in de wereld. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Boekmanstichting, de Akademie van Kunsten en Ton Bevers (Erasmus Universiteit Rotterdam).

de nederlandse kunstAanleiding is de publicatie van Nederlandse kunst in de wereld: literatuur, architectuur en beeldende kunst 1980-2013, van auteurs Ton Bevers, Bernard Colenbrander, Johan Heilbron en Nico Wilterdink. Dit boek is het resultaat van een omvangrijke en diepgaande studie naar de zichtbaarheid en waardering van Nederlandse literatuur, architectuur en beeldende kunst in het buitenland.

De conclusies van het onderzoek zijn niet alleen van betekenis voor de drie onderzochte disciplines, maar ook van belang voor een reflectie op internationalisering in andere delen van de cultuursector en de ontwikkeling van toekomstig cultuurbeleid. Tijdens het symposium proberen we met een reeks uiteenlopende sprekers de conclusies te vertalen in concrete adviezen voor de kunstpraktijk en overheidsbeleid op alle niveaus.

Bent u programmeur, auteur, curator, kunstenaar, architect, vormgever, artistiek of zakelijk leider? Draagt u bij aan de internationale ambitie en strategie van uw organisatie of werkt u op het terrein van het internationaal cultuurbeleid? Dan nodigen wij u van harte uit voor dit symposium en deel te nemen aan het gesprek over strategieën die bijdragen aan de Nederlandse culturele zichtbaarheid in de wereld.