Symposium over de constructie van lokale identiteit in Limburg

Datum:
1 december 2011  -  3 december 2011
Locatie:
Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS), Meijboomlaan 1, 2242 PR Wassenaar.
Voeg toe:

Wetenschappelijk symposium over 'de Limburgse identiteit'. Tijdens dit symposium nemen de deelnemers het begrip identiteit kritisch onder de loep. Uitgangspunt: de Limburgse identiteit bestaat niet.

Voor het eerst wordt Limburg historisch, taalkundig en cultureel aan een internationaal wetenschappelijk publiek gepresenteerd. Behalve het NIAS (KNAW), zijn ook het Meertens Instituut (KNAW), de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit  Maastricht betrokken.

Onderzoeksproject

Dit symposium is gekoppeld aan de recente leerstoel 'Taalcultuur in Limburg' aan de Universiteit Maastricht. Deze leerstoel is gefinancierd door de provincie Limburg. Het symposium is onderdeel van een aantal recente initiatieven die allen onderdeel zijn van een meerjarig en breder onderzoeksproject in de provincie Limburg naar het Limburgse 'eigene'.

De voertaal is Engels.

Organisatie

De organisatie is in handen van prof. dr. Leonie Cornips (Meertens Instituut/ Universiteit van Maastricht), dr. Vincent de Rooij (Amsterdam School of Social Science Research (ASSR, UvA) en dr. Irene Stengs (Meertens Instituut).