Symposium over het fenomeen Hazes

Datum:
5 januari 2015 van 14:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Meertens Instituut, Joan Muyskenweg 25, 1096 CJ Amsterdam
Contact:
Voeg toe:

Een symposium naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwjaarsboekje Het fenomeen Hazes: een venster op Nederland, geschreven door Irene Stengs van het Meertens-Instituut KNAW.

Het Meertens Instituut brengt jaarlijks een nieuwjaarsboekje uit, een boekje waarin een van de onderzoekers voor een breder publiek verslag doet van zijn of haar onderzoek.

De bijeenkomst zal bestaan uit een inhoudelijke presentatie over Het fenomeen Hazes: een venster op Nederland door Irene Stengs, gevolgd door een paneldiscussie met onder andere Louis Grijp (hoogleraar Nederlandse liedcultuur aan de Universiteit van Utrecht en senior onderzoeker bij het Meertens Instituut), en Warna Oosterbaan (auteur van diverse boeken, en journalist bij NRC Handelsblad). Tot slot kunnen de andere aanwezigen zich met vragen en opmerkingen in de discussie mengen.

Aanmelden

Indien u deze bijeenkomst wilt bijwonen wordt u vriendelijk verzocht u aan te melden bij . De toegang is gratis.

Logo Meertens Instituut

Het Meertens Instituut houdt zich bezig met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW.