Symposium: Wat veteranen vertellen

Datum:
27 oktober 2010 van 12:30 tot 17:30 uur
Locatie:
KNAWKloveniersburgwal 29, Amsterdam
Voeg toe:

Een multidisciplinaire groep wetenschappers heeft onderzoek verricht op basis van interviews, afkomstig van het Interviewproject Nederlandse Veteranen. Op 27 oktober worden de resultaten van deze bijzondere vorm van secundaire analyse van kwalitatief onderzoeksmateriaal gepresenteerd tijdens het symposium "Wat Veteranen Vertellen".

De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in een boek dat door Amsterdam University Press wordt uitgegeven. Behalve de multidisciplinaire aanpak met verschillende onderzoeksperspectieven op dezelfde verzameling data, is een ander vernieuwend aspect van dit project, namelijk de realisatie van een zogenaamde verrijkte publicatie. Dit houdt in dat de artikelen ook in digitale vorm verschijnen, waarbij een directe koppeling is aangebracht tussen de citaten die de onderzoekers hebben uitgekozen voor hun artikel en de bijbehorende geluidsfragmenten.

Tijdens de middag komen eerst de bijdragen van de verschillende onderzoekers aan bod, gevolgd door een kritische beschouwing over de haken en ogen van secundaire analyse van kwalitatief onderzoeksmateriaal. Tot slot zullen de achtergronden van de "verrijkte publicatie" worden toegelicht. Het symposium wordt afgesloten met een borrel. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar in verband met de capaciteit van de zaal is registratie gewenst. U kunt zich aanmelden met behulp van het formulier op de DANS website.

Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u op de website