Op uitnodiging

Talent ontmoet Talent

Datum:
8 mei 2014
Voeg toe:

Recent is vanuit de Akademie van Kunsten in samenwerking met de KNAW het programma Talent ontmoet Talent van start gegaan. Het programma Talent ontmoet Talent van de KNAW en de Akademie van Kunsten heeft tot doel om jonge wetenschappers en kunstenaars in contact te brengen met leden van de KNAW, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Gezamenlijke discussie en uitwisseling staan centraal, maar ook het opbouwen van een netwerk.

Aan de reeks van vier bijeenkomsten doet, naast een wisselende groep van Akademieleden en leden van de De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten, een vaste groep van rond de twintig studenten/jonge onderzoekers en kunstenaars mee. Per avond behandelen zij een ander thema.

De eerste bijeenkomst was op 8 mei, met als thema: Talentontwikkeling. Hoe ontdek je en creëer je kansen in wetenschap en kunst voor bijzonder talentvolle jongeren? Zijn er voldoende en voor iedereen bereikbare initiatieven om talent naar een hoger niveau te tillen? Is er genoeg aandacht voor wetenschap en kunst in het onderwijs? In de politiek?

Beeldend kunstenaar en filmmaker Barbara Visser, lid van de Akademie van Kunsten, en theoretisch natuurkundige Diederik Roest, lid van De Jonge Akademie, leidden de bijeenkomst in, vanuit het perspectief van hun eigen persoonlijke ontwikkeling.