THATCamp The Hague 2014

The Humanities and Technology Camp

Datum:
14 januari 2014  -  15 januari 2014
Locatie:
Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2592 BE Den Haag
Voeg toe:

Op 14 en 15 januari 2014 organiseren het KNHG en het Huygens ING het eerste Nederlandse THATCamp met als thema ‘Digitale Geschiedenis’. Dit is een open conferentie voor specialisten in digitale geesteswetenschappen en voor historici. Tijdens de bijeenkomst wordt de vernieuwde site www.historici.nl gelanceerd.

Thatcamp-logo-DH14.jpg

THATCamp staat voor The Humanities and Technology Camp. THATCamp is een unconference. Het programma wordt ter plekke bepaald. Er is geen hiërarchie. Hoogleraren, docenten en studenten werken samen. Er zijn geen formele papers, maar er is veel ruimte voor korte informele presentaties. THATCamps draaien om samenwerking, zijn informeel en probleemgericht, open en online.

Globaal programma

THATCamp The Hague (op Twitter te volgen via #thatcampDH) zal beginnen met een aantal praktische workshops die enkele belangrijke algemene vragen en tools introduceren. Vervolgens zullen de deelnemers in verschillende sessies allerlei onderwerpen aanpakken. Deelnemers kunnen zelf ideeën voor sessies aandragen via de website. Op de eerste dag vindt ook de officiële lancering van de nieuwe versie van www.historici.nl plaats.

Informatie over inschrijving en deelname staat op: THATCamp The Hague 2014 

Organisatie

KNHG en BMGN – Low Countries Historical Review
Het KNHG (Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap) is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Het KNHG  mengt zich actief in maatschappelijke discussies die voor historici van belang zijn. Het genootschap geeft een wetenschappelijk peer reviewed historisch kwartaaltijdschrift uit: de BMGN – Low Countries Historical Review (BMGN – LCHR), dat online verschijnt in Open Access op www.bmgn-lchr.nl. Eind december verschijnt een speciaal nummer over Digital History.

Huygens ING
Het Huygens ING verricht onderzoek in de literatuur- en wetenschapsgeschiedenis. Het Huygens ING ontsluit bronnen voor verder analytisch en interpretatief onderzoek en ontwikkelt digitale hulpmiddelen voor ontsluiting en analyse van teksten. Het Huygens ING is een instituut van de KNAW.