The camera as a witness: photography and memory

Datum:
17 april 2019 van 10:30 tot 17:30 uur
Locatie:
CREA, Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam
Voeg toe:

Tijdens dit symposium van het NIOD-KNAW kijken specialisten op het gebied van geschiedenis en memorystudies vanuit verschillende invalshoeken naar de rol die beelden spelen in ons begrip van het verleden. Centraal staan foto’s als historische bron en de rol van beeld in de herinneringscultuur. 

Het NIOD-KNAW organiseert dit symposium In het kader van de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto's. Nederland 1940-1945.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de website van het NIOD-KNAW.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW)is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Herengracht 380, 1016 CJ Amsterdam).

Logo NIOD