The Mind Live – De mens als schepper

Datum:
3 mei 2017 van 19:00 tot 22:30 uur
Locatie:
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Voeg toe:

De natuur is zo complex dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat het allemaal vanzelf is ontstaan, zonder sturende hand van een Schepper. Maar we zijn als mensen aardig op weg om de gebruiksaanwijzing van de levende wereld te ontrafelen. Worden we zelf een scheppende kracht die levende wezens kan bouwen en die zijn eigen lichaam van nieuwe onderdelen kan voorzien?

De mens als schepper is het onderwerp van de eerste aflevering van de tiendelige VPRO-serie The Mind of the Universe. Hans Clevers, een van de hoofdrolspelers in deel 1, en twee andere vooraanstaande wetenschappers gaan tijdens deze bijeenkomst in TivoliVredenburg in gesprek met elkaar en met het publiek over deze scheppende kracht. En uiteraard blikken we vooruit op het eerste deel van The Mind.

Met

The mind of the universe en The mind live

In the mind of the universe schetsen grote wetenschappers van onze tijd de wereld van morgen. Ze nemen je mee naar de toekomst, over de grenzen van hun vakgebieden heen. De tiendelige Nederlandse versie van the mind of the universe wordt op NPO 2 uitgezonden vanaf zondag 7 mei 2017 om 21.05 uur. Presentator is Robbert Dijkgraaf.

VPRO en KNAW organiseren een reeks bijeenkomsten op diverse locaties waarin we met Nederlandse wetenschappers dieper ingaan op de thema’s uit de serie.

Zie www.vpro.nl/themind