Uit de kunst: Koert van Mensvoort

Datum:
13 april 2015 van 19:00 tot 20:30 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

Lezing door kunstenaar en wetenschapper Koert van Mensvoort over hoe technologie in zeven stappen natuur wordt, en wat onderzoekers, kunstenaars, ontwerpers, ondernemers daarvan kunnen leren. Aansluitend wordt hij geïnterviewd over zijn praktijk op het snijvlak tussen kunst en wetenschap.

Koert van Mensvoort

Mensvoort-van-Koert-14751

Als kunstenaar en wetenschapper houdt Koert van Mensvoort (1974) zich bezig met nieuwe technologieën. Hij concentreert zich op het concept Next Nature: technologie is zo alomtegenwoordig, complex en autonoom dat we het als next nature, als natuur, zijn gaan ervaren.
Van Mensvoort studeerde computerwetenschappen aan de TU Eindhoven, waar hij ook promoveerde en nog parttime werkt, en design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Voor zijn ideeën zoekt hij steeds passende en verrassende vormen, zoals de NANO-supermarkt, een rondreizende SRV-bus met nog niet uitvoerbare maar mogelijke toepassingen van nanotechnologie, Het Kweekvlees Kookboek, de Rise and Fall of Rayfish footwear, een online project over een fictief bedrijf dat gepersonaliseerde schoenen maakt van genetisch gemodificeerd roggeleer en de Datafountain die realtime wisselkoersen omzet in een waterfontein, waarmee hij internetdata zichtbaar maakte.

Zijn gedachtegoed brengt Van Mensvoort over het voetlicht als spreker, als gast in de media en als organisator van evenementen en op tal van websites.

 

 

Organisatie

Akademie van Kunsten