Uit de Kunstlezing met Riek Bakker. Hoe verder in de ruimtelijke ordening?

Datum:
10 maart 2022 van 19:30 tot 20:45 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam (Ook online te volgen)
Contact:
Voeg toe:

In de Uit de Kunstlezingen vertellen leden over hun werk. Op donderdag 10 maart is stedenbouwkundige Riek Bakker te gast bij de Akademie van Kunsten in het Trippenhuis in Amsterdam.

Foto Mart Boudestein

Riek Bakker zal spreken over de kunst van de ruimtelijke ordening in Nederland. Hebben we nog regie nodig of zien we wel wat er van komt? Zij gaat, mede naar aanleiding van haar in 2021 verschenen boek De ruimte van Riek, Bouwend aan Nederland, in op de vraag hoe actueel de ruimtelijke ordening in Nederland is in het licht van de klimaatcrisis. Ook stelt ze de vraag of de principes die ten grondslag liggen aan de inrichting van Nederland nog toepasbaar zijn in relatie tot de zeespiegelstijging.

Met deze lezing bijt Riek Bakker het spits af van een lezingenreeks over de toekomst van de ruimtelijke ordening van Nederland.

Co- referaat door Adriaan Geuze, landschapsarchitect en oprichter West8.

Moderatie ligt in handen van Floor Milikowski, journalist en schrijver. 

Over Riek Bakker

Stedenbouwkundige Riek Bakker (1944) werd bekend als directeur stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Bekende projecten van haar zijn bijvoorbeeld De Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn in Utrecht. Riek Bakker staat bekend als betrokken en onverschrokken. In haar aanpak vormt participatie de kern. Ze was ook hoogleraar Urban Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven. Nu werkt zij vanuit haar bureau Riek Bakker Advies aan projecten als de aanleg van de Noordrand Zevenbergen, de Piushaven Tilburg en de Visie Krimpenerwaard. In 2014 ontving ze de ARC Oeuvre Award en in 2015 werd ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De ruimte van Riek | Schilderijen | Advies (riekbakker.nl)