Uitreiking Beijerinckprijzen voor virologie

Datum:
17 maart 2011 van 16:00 tot 17:30 uur
Locatie:
TrippenhuisKloveniersburgwal 29, Amsterdam
Voeg toe:

De M.W. Beijerinck Virologie Prijs en de Beijerinck Virologie Premie worden uitgereikt aan respectievelijk de viroloog Eckard Wimmer en immunoloog-viroloog Michiel Pegtel.

De Amerikaanse viroloog Eckard Wimmer, de winnaar van de Beijerinck Virologie Prijs (35.000 euro), geldt als een van de meest gerenommeerde en invloedrijke virologen, en is een van de grondleggers van de hedendaagse moleculaire virologie. Wimmer is verbonden aan de Stony Brook University.

De Beijerinck Premie (25.000 euro) gaat dit jaar naar Michiel Pegtel, afdeling Pathologie, VUmc, voor zijn originele werk op het gebied van het Epstein-Barr virus. De premie is bestemd voor een postdoc-onderzoeker die aan een Nederlandse universiteit excellent onderzoek verricht op het terrein van de virologie.

Programma

16.00 uur

 

Ontvangst met koffie en thee

16.30 uur

Uitreiking Beijerinck Virologie Premie 2011 aan Michiel Pegtel, VUmc, en laudatio door voorzitter M.W. Beijerinck Virologie Fonds, Kees Melief
Lezing door de prijswinnaar How Epstein Barr virus extends it’s reach

17.00 uur

Uitreiking M.W. Beijerinck Virologie Prijs 2010 aan Eckard Wimmer, Stony Brook University, en laudatio door voorzitter M.W. Beijerinck Virologie Fonds, Kees Melief
Lezing door de prijswinnaar Studies of the Life Cycle and Pathobiology of the Chemical called Poliovirus

17.30 uur

Receptie

Beide prijswinnaars geven ook op vrijdag 18 maart een lezing tijdens het Dutch Annual Virology Symposium (DAVS).