Uitreiking Heinekenprijzen dit jaar live via online uitzending

Datum:
1 oktober 2020 van 20:00 tot 21:15 uur
Locatie:
Online via heinekenprizes.org
Contact:
Telefoon:
020 551 0782
Voeg toe:

Tijdens deze feestelijke online bijeenkomst werden de Heinekenprijzen en de Heineken Young Scientists Awards uitgereikt. Charlene de Carvalho-Heineken en KNAW-president Ineke Sluiter reikten de prijzen uit. De presentatie van de ceremonie was in handen van Thomas Erdbrink. Het is voor het eerst dat Nederlands grootste internationale prijzen voor wetenschap en kunst op deze manier worden uitgereikt. Daarmee is de ceremonie ook voor het eerst te zien voor een breed, internationaal publiek.

Terugkijken

Heineken Prizes 2020 Award Ceremony Livecast from Heinekenprizes on Vimeo.

'Mijn vader had een nieuwsgierige geest en een enorm respect voor mensen die creatieve oplossingen vinden. Dit jaar is voor iedereen een jaar waarin we ons moeten aanpassen, een moment waarop wij juist het verschil kunnen maken door innovatie en creativiteit zichtbaar te maken voor een breed publiek. Ik ben er dan ook trots op dat wij deze bijzondere mensen kunnen eren met een passende ceremonie', aldus Charlene de Carvalho-Heineken, voorzitter van de Stichting Alfred Heineken Fondsen en de Dr. A.H. Heineken Stichting voor de Kunst.

Thomas Erdbrink leidt vijf gesprekken tussen de tien laureaten. Zij zijn aan elkaar gekoppeld op basis van een actueel thema dat hun werk met elkaar verbindt: ‘Our Brain, Our Communication, Our Truth, Our Nature, Our Cells’. De kijkers krijgen daarmee een beeld van de mensen achter het werk en hoe zij impact hebben op ons dagelijks leven. De Nederlandse laureaten en de juryvoorzitters zijn in de studio aanwezig. De internationale laureaten wonen de uitreiking online bij vanuit hun woonplaats.

Meer informatie

Meer informatie over de prijs en de laureaten van deze editie is te vinden op de website van de Heinekenprijzen.

Winnaars Heinekenprijzen 2020

  • Bruce Stillman, Cold Spring Harbor Laboratory
  • Karl Deisseroth, Stanford University
  • Lorraine Daston, Max Planck Institut für Wissenschaftsgeschichte
  • Corinne Le Quéré, University of East Anglia
  • Robert Zatorre, McGill University
  • Ansuya Blom, beeldend kunstenaar

Winnaars Heineken Young Scientists Awards 2020

  • Meta Roestenberg, Leids Universitair Medisch Centrum
  • Mark Dingemanse, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Freddy Rabouw, Universiteit Utrecht
  • Anna van Duijvenvoorde, Universiteit Leiden