Besloten bijeenkomst

Uitreiking KNAW Onderwijsprijs

Datum:
11 juni 2019 van 15:00 tot 17:30 uur
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC in Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0859
Voeg toe:

Op dinsdag 11 juni 2019 reikt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen de KNAW Onderwijsprijs voor de beste vwo-profielwerkstukken uit.

Tijdens de prijsuitreiking in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt bekend welke werkstukken de eerste, tweede of derde prijs ontvangen. De eerste prijs bestaat uit een studiebeurs voor het eerste collegejaar t.w.v. € 2000,- de tweede is een bedrag van € 1500,- en de derde prijs bedraagt € 1000,- . Ook de docenten die het werkstuk hebben begeleid, krijgen een prijs en de school van de leerling krijgt een plaquette.

Het is het elfde jaar dat de KNAW de Onderwijsprijzen uitreikt. De 323 inzendingen van 153 scholen waren opnieuw van een indrukwekkend hoog niveau. Van elk profiel, Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek, zijn drie werkstukken genomineerd. De jury bestond per profiel uit vier wetenschappers die gelieerd zijn aan de KNAW.

De Akademie wil met de KNAW Onderwijsprijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.