Uitreiking Prijs Akademiehoogleraren 2015

Datum:
25 juni 2015 van 16:00 tot 17:30 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Telefoon:
020 551 0710
Voeg toe:

Feestelijke uitreiking van de Prijs Akademiehoogleraren 2015 aan aan Birgit Meyer en Cees Dekker. Beide wetenschappers ontvangen één miljoen euro, te besteden aan een door henzelf te kiezen wetenschappelijk doel.

Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica Technische Universiteit Delft, en Birgit Meyer, hoogleraar religiewetenschappen Universiteit Utrecht, ontvangen de prijs voor hun unieke grensverleggende bijdrage aan de ontwikkeling van hun vakgebied.

Programma

  • Welkomstwoord door José van Dijck, president van de KNAW
  • Impressie van het onderzoek van Birgit Meyer en Cees Dekker: videoportret gemaakt door masterstudenten van de Masteropleiding Research en Redactie, Universiteit van Amsterdam 
  • Laudatio en prijsuitreiking
  • Podiumdiscussie met de laureaten en twee jonge onderzoekers uit de teams van Meyer en Dekker, onder leiding van Harry Starren
  • Receptie

Over de Prijs Akademiehoogleraren

De KNAW bekroont met de Prijs Akademiehoogleraren excellente onderzoekers tussen de 54 en 59 jaar oud die in hun carrière hebben aangetoond dat zij tot de absolute top van hun vakgebied behoren. De Prijs Akademiehoogleraren is een oeuvreprijs. De KNAW kent jaarlijks twee prijzen van elk één miljoen euro toe aan een onderzoeker in de sociale of geesteswetenschappen en een in de natuur-, technische of levenswetenschappen. Het geldbedrag is voor een wetenschappelijk doel.