Vakbondsverhalen in Pakhuis de Zwijger

Datum:
23 januari 2018 van 20:00 tot 21:45 uur
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC in Amsterdam
Voeg toe:

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG-KNAW) organiseert Vakbondsverhalen, een avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met als overkoepelend thema saamhorigheid. Vijftig inspirerende, spannende, mooie, ontroerende verhalen over de vakbondshistorie.

Met filmpjes waarin (oud)-FNV-ers worden geïnterviewd (onder meer Agnes Jongerius, Anya Wiersma, Arie Groenevelt, Said Affalah, Kees Driessen, Henk Muller, Soheilah Rodjan). Maar ook verhalen over belangrijke momenten in het verleden van de vakbeweging, historisch beeldmateriaal, podcasts en meer. 

Deze verhalen, in vele vormen, worden verzameld op de nieuwe website Vakbondsverhalen.nl, maar worden ook opgenomen in de collectie van het IISG én wijd verspreid via allerlei kanalen als social media en websites van partners zoals de FNV.

Meer informatie

Website IISG-KNAW.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Werk en arbeidsverhoudingen bepalen ons leven in hoge mate. Daarom onderzoekt het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) hoe deze verhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Om dit historisch onderzoek te kunnen verrichten en andere onderzoekers te faciliteren, verzamelen we archieven en data op mondiale schaal. Het IISG is opgericht in 1935 en is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis.
Sinds 1979 is het IISG een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De (soms politiek gevoelige) collecties zijn eigendom van – of in bruikleen afgestaan aan – de onafhankelijke Stichting IISG. 


Logo IISG