Verstand van hersenen

Datum:
17 maart 2017 van 13:30 tot 17:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 566 4597
Voeg toe:

Symposium over baanbrekend hersenonderzoek door het Nederlands Herseninstituut.

De vraag ‘Hoe werken onze hersenen’ is één van de grootste wetenschappelijke vraagstukken op dit moment. Het Nederlands Herseninstituut, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, doet fundamenteel onderzoek naar dit complexe en fascinerende orgaan dat zo cruciaal is voor ons functioneren.

Maar hoeveel verstand hebben we er eigenlijk van? Hoe werken onze hersenen? Welke afwijkingen kunnen optreden? Kunnen
we deze voorkomen of behandelen? Is het mogelijk dat hersenaandoeningen tot het verleden gaan behoren? Onderzoekers van het Nederlands Herseninstituut nemen u mee in de spectaculaire wereld van het hersenonderzoek.

Tijdens het symposium zijn er lezingen van toponderzoekers Dick Swaab, Helmut Kessels en Eus van Someren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slapeloosheid, de ziekte van Alzheimer en het depressieve brein. Inge Huitinga vertelt hoe menselijk materiaal voor hersenonderzoek wordt verzameld. De middag wordt afgesloten met een panelinterview met Pieter Roelfsema, directeur van het Nederlands Herseninstituut, en andere hersenonderzoekers. De presentatie van de middag is in handen van Paul Witteman.

Aanmelden en programma

Meer informatie over aanmelden en het programma vindt u op de website van het Nederlands Herseninstituut