InterScience De Jonge Akademie

Wat je niet weet

Datum:
27 maart 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Academiegebouw van Universiteit Utrecht, Domplein 29, 3512 JE Utrecht
Contact:
Telefoon:
020 551 0859
Voeg toe:

Laten wetenschappers genoeg ruimte voor onzekerheid in hun werk en conclusies? In deze aflevering van de reeks InterScience van De Jonge Akademie is het thema onzekerheid.

Sprekers

  • Daniel Oberski is universiteit docent methoden en statistiek aan de Universiteit Utrecht en lid van De Jonge Akademie  – Is meten weten?
  • Hanneke Hulst is universitair docent bij de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen, Amsterdam UMC, locatie VUmc en lid van De Jonge Akademie  – Onzekerheid bij de hersenziekte multiple sclerose (MS): krijg ik cognitieve stoornissen?
  • Rivke Jaffe is hoogleraar Cities, Politics and Cultur bij het Centre for Urban Studies aan de Universiteit van Amsterdam en lid van De Jonge Akademie  – Speculatieve veiligheid: stedelijk bestuur en onzekerheid
  • Arfan Ikram is hoogleraar epidemologie aan het Erasmus MC, adjunct-hoogleraar epidemologie aan de Harvard Universiteit en lid van De Jonge Akademie  – Onzekere uitkomsten: hoe zet je een onderzoek goed op?

Rick Berendsen van Studium Generale Utrecht is moderator van de bijeenkomst.

Aanmelden

U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. De avond is met open inloop.

InterScience

De Jonge Akademie houdt de serie publieksbijeenkomsten InterScience. Daarin belichten wetenschappers hetzelfde thema vanuit hun eigen vakgebied. Vaak zijn er onverwachte raakvlakken, die de onderlinge verbondenheid tussen verschillende disciplines benadrukken.

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Studium Generale van de Universiteit Utrecht.