Werk- en discussiebijeenkomst Politieke biografie

Datum:
10 december 2018 van 10:00 tot 18:00 uur
Locatie:
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Voeg toe:

Welke bijdrage leverden biografieën zoals 'Thorbecke wil het' van Remieg Aerts aan de vernieuwing van de politieke geschiedenis?

De afgelopen vijftien jaar zagen veel wetenschappelijke politieke biografieën het licht. De publicatie Thorbecke wil het van Remieg Aerts, werd gekozen tot het beste politieke boek in 2018. Dit vormde de directe aanleiding om de balans op te maken en een symposium te organiseren over de vraag welke bijdrage deze biografieën leveren aan de vernieuwing van de politieke geschiedenis.

Tijdens deze werk- en discussiebijeenkomst buigen de sprekers zich over de vraag wat kennis over het persoonlijke toevoegt aan ons denken over het politieke. Aan bod komen methodische problemen, nieuwe vormen van biografisch schrijven evenals de vraag hoe om te gaan met een hoofdpersoon die nog in leven is. En vormen biografieën van premiers een genre apart?

De bijeenkomst is met name bedoeld voor politiek biografen, promovendi, studenten en andere belangstellenden.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en het volledige programma van deze bijeenkomst vindt u op de website van de Onderzoekschool Politieke GeschiedenisU kunt zich vóór 6 december 2018 aanmelden door een e-mail te sturen naar bureau@onderzoekschoolpolitiekegeschiedenis.nl.

Organisatie

Deze bijeenkomst organiseert de KNAW in samenwerking met de Onderzoekschool Politieke Geschiedenis en de Radboud Universiteit.