Wetenschap op Lowlands

Datum:
15 augustus 2014  -  17 augustus 2014
Locatie:
De Echo-tent op evenemententerrein Walibi Holland, Spijkweg 30, Biddinghuizen
Voeg toe:

Lowlands University is de jaarlijkse reeks wetenschappelijke colleges op popfestival Lowlands. Toponderzoekers geven hun beste college aan een festivaltent vol luisteraars.

Lowlands University 2014Ook dit jaar krijgen verschillende vooraanstaande wetenschappers een podium tijdens het Lowlandsfestival. De collegereeks wordt georganiseerd door Coolpolitics. Drie dagen lang zullen oude meesters en jonge honden de leergierige festivalganger bedienen met colleges over onder meer de Oerknal, het uitvogelen van vogels, brainwaves, mondiale ongelijkheid en numerieke luchtstromen.

Lowlands University

De line-up van 2014:

  • Jan van Erp, senior onderzoeker bij TNO en wetenschappelijk directeur van het nationale BrainGain programma. Hack the brain!
  • Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie. Welkom in Corpocratië!
  • Wouter Vansteelant, winnaar Academische Jaarpijs 2013. Ontdekken waarom het favoriete plekje van de Texelse meeuw standaard op het Leidseplein ligt?
  • Frank Linde, hoogleraar experimentele hoge-energiefysica. Antimaterie, neutrino’s, donkere materie en gravitatiegolven: welkom in de wondere wereld van de elementaire deeltjes!
  • Hester Bijl, hoogleraar lucht- en ruimtevaarttechniek, alumnus De Jonge Akademie. Een piepklein robotisch vliegje die kan stilhangen in de lucht om terroristen mee in de gaten te houden.


Het volledige programma en meer informatie over de sprekers op Lowlands University.

Lowlands University wordt mede ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).