KennisCafé:

KennisCafé: Alle dieren op een stokje

Datum:
15 oktober 2012 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam.
Voeg toe:

Al eeuwenlang verzamelen wetenschappers vrachtladingen vol dieren en mensen om ze op te zetten, te onderzoeken en tentoon te stellen. Wat is toch onze fascinatie dat we wereldwijd miljarden exemplaren in depots en musea hebben staan, al dan niet doodgemaakt om toe te voegen aan de collectie? Is het louter nieuwsgierigheid van wetenschapper en publiek of kunnen deze collecties een cruciale rol spelen in onderzoek naar biodiversiteit en ecologie?

Moderator Martijn van Calmthout spreekt met Jelle Reumer, hoogleraar paleontologie (Universiteit Utrecht), directeur van het Natuur Historisch museum in Rotterdam en voorzitter Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties, ecoloog/bioloog Vincent Nijman (Oxford), Marieke Hendriksen (Wetenschapshistoricus Universiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen) en Becky Desjardins, collectie technicus van Naturalis, die live laat zien hoe je een dier prepareert. Ook columnist Maarten Keulemans (De Volkskrant) ontbreekt niet

Het KennisCafé is via livestream te volgen.U kunt daar ook oude afleveringen bekijken. 

Deze aflevering komt tot stand in samenwerking met Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis en Stichting Uitgeverij Noord-Holland.


Organisatie

De Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie.