Het veelzijdige werk van Robbert Dijkgraaf in beeld gebracht

De redactie van KRO Brandpunt heeft zes videofragmenten gekozen die de veelzijdigheid van het werk van Robbert Dijkgraaf belichten. Aan de keukentafel het nieuws uit NRC Next bespreken tot een presentatie in museum Boijmans van Beuningen over schoonheid in de wetenschap.

Robbert Dijkgraaf bij De wereld draait door over zijn nieuwe functie

Mathematisch natuurkundige Professor Robbert Dijkgraaf van de Universiteit van Amsterdam wordt de nieuwe 'Director of the Institute for Advanced Study' in Princeton'.


Robbert Dijkgraaf bij TEDx Amsterdam - 20 november 2009

Robbert Dijkgraaf legt uit dat we nu weten hoe weinig we weten. Bekijk hier de PowerPoint-presentatie die hij tijdens deze lezing gebruikt.


Who's Next - Robbert Dijkgraaf

Robert van de Roer leest NRC Next met Robbert Dijkgraaf.


Schoonheid in de wetenschap

De presentatie van Robbert Dijkgraaf ter gelegenheid van de tentoonstelling Schoonheid in de wetenschap in museum Boijmans van Beuningen.


Kennis op Zondag

Lezing van Robbert Dijkgraaf, op Kennis op Zondag, 10 oktober 2010 in science center NEMO. Kennis op Zondag is een coproductie van KNAW, NWO, de Volkskrant en science center NEMO.


Debat - Nederland buiten kennis

Al jarenlang spreekt de Nederlandse politiek de ambitie uit bij de beste kenniseconomieën ter wereld te behoren. Maar de technisch hoogopgeleide mensen die hiervoor nodig zijn, blijken in Nederland steeds schaarser. Kennisinstellingen en bedrijven zijn voor hun onderzoek dan ook in toenemende mate aangewezen op buitenlandse, vooral Aziatische, kenniswerkers.
In het panel zaten Robbert Dijkgraaf (president van de KNAW), Peter-Paul Verbeek (voorzitter van De Jonge Akademie), Peter Wennink (CFO van ASML) en Emmo Meijer (directeur R&D bij FrieslandCampina).