ComeniusNetwerk verwelkomt 71 nieuwe leden

16 april 2019

Alle 71 nieuwe leden die in 2019 toetreden tot het ComeniusNetwerk zijn bekend. De ontvangers van de drie beurzen uit het Comeniusprogramma van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de genomineerden voor de Docent van het Jaar Verkiezing 2019 (Interstedelijk Studenten Overleg, ISO) worden lid van het ComeniusNetwerk.

Binnen het Comeniusprogramma (NRO) hebben 38 Teaching Fellows een beurs gekregen voor vernieuwingsprojecten in hun onderwijs. Daarnaast krijgen 23 Senior Fellows een beurs voor projecten ter vernieuwing van het onderwijs binnen hun opleidingen en zes Leadership Fellows krijgen een beurs waarmee ze een vernieuwingsproject aan hun instelling kunnen uitvoeren. Naast de Comeniusfellows worden ook de genomineerden voor de Docent van het Jaar Verkiezing (ISO) lid van het ComeniusNetwerk. De Docent van het Jaar heeft een onderwijsbeurs ontvangen die hij kan besteden aan onderwijsinnovatie.

Al deze docenten worden lid van het ComeniusNetwerk van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Tijdens het ComeniusFestival op 6 juni 2019 treden de 71 nieuwe leden officieel toe tot het netwerk. Binnen het ComeniusNetwerk kunnen zij zich inzetten voor de verbetering van het hoger onderwijs op de lange termijn.

Op de website van de NRO vindt u beschrijvingen van de toegekende Teaching Fellow-beurzen, Senior Fellow-beurzen en Leadership Fellow-beurzen. Op de website van het ISO kunt u meer lezen over de Docent van het Jaar verkiezing 2019.