‘Brein in beeld’ inzenden voor Art of Neuroscience

22 december 2014

Neurowetenschappers uit de hele wereld kunnen tot 25 februari 2015 bijdragen inzenden voor de vijfde editie van de jaarlijkse Art of Neuroscience-competitie. Het gaat om spectaculaire, poëtische of anderszins bijzondere afbeeldingen, foto’s of filmpjes die hetzij een aspect van het eigen onderzoek verbeelden, hetzij een neurowetenschappelijk concept. Centraal staat het in beelden vatten van de schoonheid van het menselijk of dierlijk brein.

Gabriele Deidda, "The Complexity of the Brain", Italian Institute of Technology, Genoa, ItalyGabriele Deidda, The Complexity of the Brain, Italian Institute of Technology, Genoa, Italy

Er zijn twee gelijkwaardige prijzen van elk 500 euro beschikbaar, een voor de beste afbeelding en een voor het beste filmpje. Beste foto in 2014 was ‘The complexity of the brain’ van Gabriele Deidda, Italian Institute of Tecnology in Genua; de prijs voor beste video ging naar ‘Fire and Wire’ van het team van Alfred Anwender van het Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences, Leipzig.

Symposium

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Art of Neuroscience Symposium dat plaatsvindt op 24 maart 2015 in filmmuseum Eye in Amsterdam. Thema van dit symposium, waaraan een aantal vooraanstaande internationale neurowetenschappers een bijdrage levert, is 'Neuroscience & Gaming'.

Art of Neuroscience is een initiatief van Tycho Hoogland, senior onderzoeker van het Nederlands Herseninstituut van de KNAW.

Inschrijving en meer informatie

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website Art of Neuroscience.

Voor meer informatie: aon@nin.knaw.nl