Casimir-Ziegler Onderzoeksbeurzen 2010 voor Gero Lange en Thomas Riesenweber

29 maart 2010

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften und der Künste kennen de Hendrik Casimir-Karl Ziegler Onderzoeksstipendia 2010 toe aan dr. Gero Lange en dr. Thomas Riesenweber.

Beide Akademies stellen de beurzen jaarlijks beschikbaar aan een jonge postdoc. De beurzen zijn bestemd voor een gastonderzoekerschap van een jaar in het buurland. De uitreiking van de onderzoeksbeurzen vindt plaats op maandag 12 april 2010 in het Trippenhuis in Amsterdam, zetel van de KNAW. 

Gero LangeDr. Gero Lange (1972) is werkzaam als onderzoeker en docent Klinische Psychologie bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich op cognitieve processen in sociale fobieën: aandacht, evaluatie/interpretatie en gedrag. Het stipendium stelt Lange in staat om samen te werken met de Afdeling Klinische Psychologie en Psychotherapie van de Universiteit Keulen. Zo kan hij zijn eigen expertise combineren met de Duitse kennis in het project 'Social anxiety: Disrupted social comparisons put to the test'. 

Thomas RiesenweberDr. Thomas Riesenweber (1975) is wetenschappelijk medewerker Latijnse taal- en letterkunde aan de Rheinische Friedrich Wilhelms-Universität Bonn. Samen met prof. dr. Joan Booth, hoogleraar Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden, gaat hij werken aan het project 'Marius Victorinus, Commenta in Ciceronis Rhetoricam. Kritische Edition und Kommentar'.

De Casimir-Zieglerstipendia zijn genoemd naar de eerste president van de KNAW, prof. dr. Hendrik Casimir, en die van de Nordrhein-Westfälische Akademie prof. dr. Karl Ziegler. Beide academies kennen de onderzoeksbeurzen jaarlijks toe aan een jonge postdoc uit Nederland en een uit Noordrijn-Westfalen. De stipendia van maximaal 50.000 euro worden afwisselend uitgereikt in de vakgebieden geestes- en sociale wetenschappen, en natuur- en levenswetenschappen.

Noot voor de redactie

U bent van harte welkom bij de uitreiking van de Hendrik Casimir - Karl Ziegler Onderzoekstipendia. De uitreiking vindt plaats op maandag 12 april 2010 om 16.00 uur in het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam. Graag uw komst aanmelden via annemarie.zegers@bureau.knaw.nl 

Met vragen kunt u terecht bij Jeffrey Muskiet, telefoon 020 551 0829