Persbericht Hubrecht Instituut

Covid-testrobot ontvangt prestigieuze Prix Galien Excellence Award

19 mei 2021

De STRIP-1 testrobot, ontwikkeld door het Hubrecht Instituut-KNAW en biotechnologiebedrijf Genmab, ontving de prestigieuze Excellence COVID-19 Award tijdens de online uitreiking van de Prix Galien Awards op 18 mei 2021. De testrobot verwerkt per etmaal tot 20 duizend monsters voor het testen op SARS-CoV-2 en werd in januari 2021 officieel in werking gesteld.

'De scale-up bleek in staat om kennis open te delen en bovendien ook de benodigde technische validatie en kwalificatie in recordtijd af te ronden,' aldus de jury.

Prix Galien Nederland reikt ieder jaar verschillende awards uit voor baanbrekend onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve producten. Dit jaar werd ook de Prix Galien Excellence COVID-19 Award in het leven geroepen, bedoeld voor een initiatief dat zich heeft ingespannen bij de bestrijding van het coronavirus. De award werd tijdens een online uitreiking op 18 mei uitgereikt aan het Hubrecht Instituut en Genmab voor de ontwikkeling van de STRIP-1 testrobot. Marvin Tanenbaum – een van de initiatiefnemers, samen met collega Wouter de Laat en met Martijn Bosch en Rob Ruijtenbeek van Genmab – mocht de award in ontvangst nemen. 'Het is een prachtige erkenning voor ons gezamenlijke en belangeloze initiatief om met onze kennis de maatschappij te helpen in de strijd tegen het coronavirus,' aldus Wouter de Laat namens de vier initiatiefnemers.

Verder lezen

Lees het volledige bericht op de website van het Hubrecht Instituut.

Zie ook

Idee van onderzoekers Hubrecht Instituut leidt tot supersnelle testrobot (januari 2021)

Het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich richt op ontwikkelings- en stamcelbiologie. De 24 onderzoeksgroepen van het instituut doen fundamenteel en multidisciplinair onderzoek, zowel in gezonde systemen als in ziektemodellen. Het Hubrecht Instituut is onderdeel van de KNAW en bevindt zich op Utrecht Science Park. Sinds 2008 is het instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit bevordert de vertaling van het onderzoek naar de kliniek. Het Hubrecht Instituut heeft een partnerschap met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

Het Hubrecht Instituut is gevestigd in Utrecht (Uppsalalaan 8, 3584 CT Utrecht).

Logo Hubrecht Instituut