Nieuwsbericht KITLV

Een virtuele stadswandeling door Indonesië

19 juni 2017

De wandel-app Envisioning Indonesia verbindt het Leidse stadsbeeld met gelijksoortige plekken aan de andere kant van de wereld, in Indonesië. Terwijl u door Leiden loopt, kunt u op uw smartphone korte video’s activeren, die u een blik op een andere wereld geven.

Alle video’s zijn afkomstig van Recording the Future, een audiovisueel project van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde (KITLV-KNAW), waarin het dagelijks leven in Indonesië wordt vastgelegd op bewegend beeld. Op 19 juni 2017 is de app officieel gelanceerd.

Downloads

De app Envisioning Indonesia is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Meer informatie

Website KITLV

Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW)

Het KITLV bevordert de antropologie, de taalkunde, de sociale en historische wetenschappen van Zuidoost-Azië, het Zuidzeegebied en het Caribisch gebied. Speciale nadruk ligt op Indonesië, Suriname en de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen.
Het instituut legt zich toe op het verzamelen en toegankelijk maken van boeken en andere documenten, onderzoek verrichten en stimuleren en publicaties van boeken en tijdschriften. Het KITLV heeft zijn hoofdvestiging in Leiden en een vertegenwoordiging in Jakarta. Het KITLV is een onderzoeksinstituut van de KNAW.

Logo KITLV