Eerste weekeinde oktober kloppend hart Oktober Kennismaand

8 augustus 2012

Voor het eerst tijdens de Oktober Kennismaand staat een weekend geheel in het teken van wetenschap en technologie. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober kunnen jong en oud de fascinerende wereld van wetenschap en technologie ontdekken.

Organisaties in heel Nederland openen hun deuren en laten de bezoekers kennismaken met spannende experimenten en interessante hightechactiviteiten.Het Weekend van de Wetenschap maakt deel uit van Oktober Kennismaand, het jaarlijkse landelijke wetenschapsfestival voor alle leeftijden. Deze maand kun je in meer dan honderdvijftig organisaties door het hele land boeiende en leerzame ervaringen opdoen. Meet je eigen radioactiviteit bij COVRA in Nieuwdorp (Zeeland), ontdek een vals kunstwerk met uv-licht bij Teylers Museum in Haarlem, of zie in InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven hoe olympische zwemmers hun zwemprestaties verbeteren met hulp van wetenschappelijke camera-analyses.

Organisatie

Het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) organiseert Oktober Kennismaand. Daarbij werken zij samen met de KNAW, met de ministeries van OCW en EL&I, de HBO-raad, NWO, VPRO/NTR, de Vereniging Science Centra Nederland en de VSNU.