Persbericht NIOO-KNAW

Feestelijke 5e editie Bodemdierendagen

2 oktober 2019

Welke belangrijke bodemdieren leven er ongezien in eigen tuin? Of in het park om de hoek, op het balkon, groene dak en schoolplein? Ontdek het met een bodemdierensafari tijdens de speciale 5e editie van de Bodemdierendagen! Tot en met zondag 6 oktober kan iedereen weer bijdragen aan dit landelijke onderzoek van het NIOO: het Nederlands Instituut voor Ecologie (een onderzoeksinstuut van de KNAW).

Wie kan van herfstbladeren weer voedsel voor planten van volgend jaar maken? Wie houdt de grond gezond? Wie helpt ziekteverwekkers in de bodem te bestrijden en het water te zuiveren? Dat is het onmisbare bodemleven dat om ons heen belangrijke klussen opknapt. Regenwormen, pissebedden en miljoenpoten bijvoorbeeld.

Verder lezen

Lees meer over de Bodemdierendagen op de website van het NIOO-KNAW.

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIOO doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoekt het hoe levende wezens met elkaar en met hun omgeving omgaan. Voor het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid in natuur en maatschappij maakt het NIOO gebruik van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, beleidsmakers, natuurbeheerders en andere stakeholders.

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is gevestigd in Wageningen (Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB Wageningen).


Logo NIOO