Goed bezocht webinar over bestrijding en verspreiding coronavirus

20 mei 2020

Het kan tussen de zes en achttien maanden duren tot we een vaccin hebben tegen het coronavirus; er is al een aantal geregistreerde medicijnen en de kans bestaat dat het virus nog een aantal keer terugkomt. Een greep uit de uitspraken van de experts die spraken tijdens het goed bezochte webinar Het nieuwe coronavirus, van actuele dreiging naar langdurige leefstijlverandering op dinsdagavond 19 mei 2020.

Onder leiding van moderator Ron Fouchier, hoogleraar moleculaire virologie, Erasmus MC spraken vier wetenschappers over de bestrijding en verspreiding van het virus. Aura Timen, hoogleraar Respons in crises, VU Amsterdam en RIVM, Marion Koopmans, hoogleraar virologie, Erasmus MC  Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie LUMC en Ab Osterhaus, hoogleraar virologie in Hannover, gaven een update vanuit hun medisch-wetenschappelijke perspectief.

Volgens Osterhaus moet er nog een aantal ‘grote hobbels genomen moeten worden voordat er een vaccin is’. Koopmans sprak de hoop uit dat met wat we nu doen niet alleen het coronavirus vangen, maar dat we het zo structureel maken dat we ook andere nog onbekende virussen kunnen bestrijden.

Het webinar was een vervolg van het KNAW-symposium in het Trippenhuis op 21 februari 2020 en maakt deel uit van een reeks bijeenkomsten over het coronavirus.

Wilt u het webinar terugzien? Dan kan op het Youtube-kanaal van de KNAW.