Weekend van de Wetenschap

Graaf mee op Bodemdierendag op 4 oktober

28 september 2015

Welke ‘bodemschatjes’ leven er allemaal onder onze voeten? Ontdek het op 4 oktober in je eigen achtertuin! Of in het park om de hoek, op je groene dak of zelfs je balkon. Samen met het Centre for Soil Ecology organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) dit jaar geen gewone Dierendag, maar Bodemdierendag!

Het bodemleven is ontzettend rijk. Biodiversiteit: daarvoor hoef je niet naar de tropische regenwouden. Een blik in de grond onder je voeten levert minstens zoveel onmisbaar leven op. Het NIOO-KNAW vraagt vragen iedereen om 'mee te graven' op 4 oktober en zo van alles te ontdekken.

De bekendste dieren, die iedereen (met de speciale zoekkaart) kan herkennen, kun je doorgeven aan ons. Voor de liefhebbers zijn er ook nog speciale soorten om op te sporen. Dan weten we straks ook hoe het met het bodemleven in onze dorpen en steden staat.

Meer informatie en meedoen?

Kijk voor meer informatie en het verslag van je waarnemingen op de speciale webpagina van het NIOO-KNAW.

 

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) is met ruim 200 medewerkers en studenten een van de grootste onderzoeksinstituten van de KNAW. Het is gespecialiseerd in de ecologie van het zoete water en het land. Sinds 2011 is het gevestigd in een duurzaam gebouwd onderzoekspand in Wageningen.


Logo NIOO