Het Klokhuis lanceert ‘Zoek Het Uit!’ app voor iPads

30 oktober 2013

Experimenteren aan de keukentafel. Het Klokhuis heeft medio oktober 2013 een app voor iPads gelanceerd bij het crossmediale project over wetenschap: ‘Zoek Het Uit!’.

Met de app kunnen families met huis-, tuin- en keukenspullen zelf experimenteren met wetenschappelijke proefjes.

De app laat kinderen en hun ouders ontdekken dat je zelf onderzoek kunt doen en hoe leuk dit is. Onderzoek begint met het stellen van een Sappige Vraag; een vraag waarop niemand van het gezin het antwoord weet. Door te experimenteren met de spullen die je op dat moment ter beschikking hebt, kun je het antwoord vinden.

In de app zitten twaalf experimenten, elke twee weken wordt een nieuw experiment ontsloten. De eerste vier experimenten gaan over: statische elektriciteit, smelten & vriezen, rollen en drijven & zinken. Naast het spelen valt er ook iets te winnen. Gezinnen kunnen door het inzenden van foto’s van hun experimenten iedere maand een speciale prijs winnen.

De prijs heeft altijd een link met het experiment en is een verrassing voor het hele gezin! Het eerste experiment ‘Plakken zonder lijm’ start vandaag.

Download de app via iTunes en probeer het zelf. Want onderzoek is vooral zelf uitproberen en ontdekken! (De app voor Android is in ontwikkeling.)

Zoek Het Uit!

‘Zoek Het Uit!’ is een Klokhuisproject over wetenschap. Het project bestaat uit een serie van tien bijzondere Klokhuisafleveringen, een boek en app over wetenschappelijk denken en doen. Zoek Het Uit! Het Klokhuisboek over onderzoek is een inspirerend boek vol kennis, plaatjes en tips van onderzoekers. De app stimuleert de gebruikers hun eigen onderzoek te doen met huis-, tuin- en keukenspullen.

‘Zoek Het Uit!’ vanaf 2 oktober t/m 11 december 2013, iedere woensdag om 18.20 uur bij de NTR op Nederland 3.

‘Zoek Het Uit!’ is geproduceerd in samenwerking met Vereniging Science Centra (VSC) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)