KNAW en Akademie van Kunsten op het InScience filmfestival Nijmegen

25 oktober 2016

Van 2 tot en met 6 november 2016 is de 2e editie van het InScience - Dutch International Film Festival. Hier kunt u leden van de KNAW en de Akademie van Kunsten aantreffen. Maak kennis met de wereld van de wetenschap en zie de beste wetenschapsfilms uit binnen- en buitenland.

Op 3 november is KNAW-president José van Dijck bij de film Lo and Behold, en vertelt over hoe internet de samenleving heeft veranderd.

Op 6 november is er een film over antibioticaresistentie, toegelicht door regisseur Heddy Honigmann (lid van de Akademie van Kunsten) en een aantal wetenschappers.

Op vrijdagmiddag 4 november is Barbara Visser, voorzitter van de Akademie van Kunsten, bij InScience InVision, een bijeenkomst voor wetenschappers en kunstenaars. Zij presenteert een website waarop die groepen elkaar kunnen gaan vinden.

U kunt ook wetenschappers ontmoeten, in het onderdeel Coffee & Science, waaraan bloggers van Faces of Science deelnemen. Dat kan op de donderdag, zaterdag en zondag. Delen van het festival zijn gratis.