Koning bij honderdjarig bestaan Hubrecht Instituut

11 april 2016

Zijne Majesteit de Koning bezoekt op woensdagmiddag 18 mei 2016 het Hubrecht Instituut van de KNAW, dat die week zijn honderdjarig bestaan viert. De koning is beschermheer van de KNAW. 

Programma

De Koning bezoekt drie laboratoria van het instituut, waaronder die voor het kweken van mini-organen. In de laboratoria lichten (jonge) onderzoekers hun onderzoek toe. Daarna opent de Koning de jubileumfestiviteiten met de onthulling van een kunstwerk dat het onderzoek van het Hubrecht Instituut symboliseert.

Festiviteiten

Naast de officiële opening organiseert het instituut onder meer op 19 mei een wetenschappelijk congres en opent het op 21 mei zijn deuren voor het publiek.

Voor meer informatie over de jubileumactiviteiten kunt u terecht op de website van het instituut.

Over het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW met 19 onderzoeksgroepen en ongeveer 200 medewerkers. Het instituut is gevestigd in Utrecht en is centraal gelegen in het universiteitscentrum De Uithof. Het Hubrecht Instituut is geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en er bestaan nauwe banden met de Universiteit Utrecht, met name binnen de Onderzoekschool Cancer Genomics & Developmental Biology.

Logo Hubrecht Instituut