Magie van wetenschap op het dak van NEMO. Fototentoonstelling Seeing Science gratis toegankelijk

29 januari 2011

(Persbericht science center NEMO & KNAW) De achttien beste inzendingen voor de internationale fotowedstrijd Seeing Science van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zijn vanaf donderdag 19 juni a.s. te bewonderen bij BovenNEMO, het dak van science center NEMO.

Bijna driehonderd fotografen uit dertig landen deden mee aan de opdracht om 'Magie van wetenschap' op foto zichtbaar te maken. De KNAW schreef deze wedstrijd uit ter gelegenheid van haar tweehonderdjarig bestaan. De komende maanden zijn de, naar oordeel van de jury, beste foto's inclusief prijswinnaars voor iedereen te zien op de fototentoonstelling Seeing Science bij NEMO. De unieke beelden roepen nieuwsgierigheid op en geven elk afzonderlijk inzicht in de magische wereld van de wetenschap.

De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse onderzoeker Robert Markus. Zijn foto 'Fruitvlieglarve in een druppel water' combineert volgens de jury wetenschap, schoonheid, magie, originaliteit en kunst. De publieksprijs ging naar de foto 'Conflictmanagement/communicatie' van Chris Timmers uit Utrecht. Beide foto's zijn te zien op de tentoonstelling Seeing Science.

Fruitvlieglarve in een druppel water van Robert Markus

Conflictmanagement/communicatie van Chris Timmers uit Utrecht

Praktische informatie fototentoonstelling

De fototentoonstelling op het dak van NEMO is in juni elke dag gratis te bezichtigen van 12.00-17.00 uur. In juli en augustus 2008 is de tentoonstelling onderdeel van BovenNEMO en zijn bezoekers van 12.00-19.30 uur welkom. Vanaf september t/m december 2008 is Seeing Science van dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur te zien.

BovenNEMO is het terras op het dak van NEMO.
Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Over BovenNEMO

Van 28 juni t/m 31 augustus hebben terrasliefhebbers elke dag van 12.00-19.30 uur gratis toegang tot het grootste dakterras van Amsterdam: BovenNEMO. Hier genieten bezoekers op 22 meter boven NAP van alles wat deze zonnige zomerlocatie te bieden heeft: sandchairs, de fototentoonstelling Seeing Science, levensgrote spellen, de waterspeelplaats Splashing Water Wonder, een horeca hotspot en een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de fototentoonstelling op het dak van NEMO kunt u contact opnemen met Anne-Marie Gielis, telefoon 020 5313129.

Voor meer informatie over de fotowedstrijd Seeing Science of het KNAW-jubileumjaar: Marja van der Putten, 020 551 0858.