Marta Serra-Garcia naar Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

4 mei 2011

Promovenda Marta Serra-Garcia van de Universiteit van Tilburg ontmoet eind augustus ruim twintig Nobelprijswinnaars tijdens de vierde editie van de Ontmoetingsdagen met winnaars van de Nobelprijs voor de Economie in Lindau, Duitsland.

Serra-Garcia is voorgedragen door de KNAW en geselecteerd door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. Samen met 350 andere talentvolle jonge economen uit de hele wereld ontmoet zij tussen 23 en 27 augustus tweeëntwintig winnaars van de Nobelprijs voor de Economie. Op het programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.

Marta Serra-Garcia

Marta Serra-Garcia (1983) studeerde in 2007 cum laude af aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek is gericht op micro-economie, de speltheorie en de experimentele economie. Serra-Garcia hoopt in juni 2011 te promoveren in Tilburg. 

Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde/fysiologie centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde.
In 2004 is gestart met een tweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.
 Copyright: Council for the Lindau Nobel Laureate Meetings