Martine Piccart ontvangt KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award

23 november 2018

Kankeronderzoeker Martine Piccart heeft op 22 november de KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award ontvangen uit handen Bob Löwenberg, juryvoorzitter Bob Pinedo Cancer Care Award 2018.

De waarde voor de patiënt is de rode draad in haar wetenschappelijk onderzoek. De ontwikkeling van 'therapie op maat' staat centraal in haar werk. Martine Piccart (65) ontvangt de Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 voor haar toonaangevende wetenschappelijke bijdragen aan de behandeling van borstkanker en haar veelzijdige educatieve en maatschappelijke bijdragen aan het klinisch kankeronderzoek.

Foto Bambos Demetriou – Unmask Photography. Klik op de foto voor een versie in hoge resolutie

Over Martine Piccart

Martine Piccart (Brussel, 1953) wordt gezien als een stimulerend rolmodel voor veel (jonge) vrouwelijke medici en wetenschappers. Naast haar werkzaamheden als wetenschappelijk onderzoeker was ze de eerste en, tot nu toe, enige vrouwelijke voorzitter van drie grote Europese vakorganisaties binnen het kankeronderzoek: de European Society of Medical Oncology (ESMO), European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) en European CanCer Organisation (ECCO). Martine Piccart is wetenschappelijk directeur van het Jules Bordet Kankerinstituut in Brussel.

Over de KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award

De KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een (team van) excellente internationale kankeronderzoeker(s). De prijs is vernoemd naar de befaamde Nederlandse kankeronderzoeker en oprichter van VUmc Cancer Center Amsterdam Bob Pinedo. De prijswinnaar ontvangt een sculptuur; een afgietsel van de rechterhand van Bob Pinedo en een geldbedrag van 100.000 euro voor onderzoek. De financiering van de prijs komt van de Stichting Bob Pinedo Cancer Care Award.