Minisymposium over kinderen en de media

8 september 2011

Maandagmiddag 12 september houdt de KNAW het minisymposium De school van Patti Valkenburg. Onderzoekers aan het door haar opgerichte Center of research on Children, Adolescents and the Media houden presentaties over het effect van cartoonfiguren als SpongeBob op gezond eetgedrag en over de sociale gevolgen van internet, zoals pesten, seks op het internet en de entertainisering van de kindertijd. Aansluitend is er een discussie onder leiding van Sandra Rottenberg.

Patti Valkenburg, hoogleraar Jeugd en media aan de Universiteit van Amsterdam ontvangt de komende week twee grote wetenschappelijke prijzen: de Spinozapremie van NWO en de Dr. Hendrik Mullerprijs van de KNAW.

Valkenburg heeft haar vakgebied – het gebruik en de invloed van media op kinderen en jongeren – op eigen houtje ontwikkeld. Haar onderzoek geeft inzicht in de vraag hoe een kind in de loop van zijn jeugd omgaat met sociale media, en welke invloed genetische aanleg en de omgeving binnen en buiten het gezin daarop hebben.

Maandag ontvangt Valkenburg voor haar onderzoek de Dr. Hendrik Mullerprijs (een bedrag van 25.000 euro). Ter gelegenheid daarvan organiseert de Akademie een symposium met Valkenburgs leerlingen.

U bent van harte welkom bij symposium en prijsuitreiking, van 16.00 tot ongeveer 18.00 uur in het Trippenhuis, het gebouw van de KNAW, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam.

Meer informatie