‘MS Out-of-the-Box Grant’ naar Nederlandse Hersenbank voor onderzoek MS-ontsteking

25 oktober 2017

Stichting Klimmen tegen MS (MoveS) en Stichting MS Research reikten op 24 oktober 2017 de ‘MS Out-of-the-Box Grant’ ter waarde van EUR 100.000,- uit aan Inge Huitinga, directeur van De Nederlandse Hersenbank. De Hersenbank is een onderdeel van het Nederlands Herensinstituut, een onderzoeksinstituut van de KNAW.

Inge Huitinga: 'Microglia zijn kleine hersencellen die afvalstoffen in de hersenen opruimen. We vermoeden dat microglia clusters, kleine lokale ophopingen van enkele cellen, het eerste stadium van een MS-ontsteking vormen.'

Het unieke aan deze grant is dat vernieuwend MS-onderzoek nu eindelijk kan plaatsvinden. Daarnaast is de toekenning van de grant uniek doordat de definitieve keuze uit vier onderzoeken is gemaakt door de mensen die hebben deelgenomen aan de evenementen van MoveS zoals Klimmen tegen MS en ArenA MoveS.

Verder lezen

Lees het volledige bericht op de website van het Nederlands Herseninstituut.

Het Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een instituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Het accent ligt daarbij op hersenonderzoek en onderzoek naar het visueel systeem.


Logo Nederlands Herseninstituut