Persbericht NIOO-KNAW

Niet automatisch meer oogst door meer organische stof in bodem

13 september 2017

Dat de hoeveelheid organische stof in de bodem de vruchtbaarheid en dus de opbrengst bepaalt, blijkt toch anders te liggen. Onderzoek van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW, een onderzoeksinstituut van de KNAW) wijst dat uit.

Waar het voor het klimaat goed is om meer organische stof – de C van CO2 – in de bodem te stoppen, heeft een boer daar pas wat aan als hij verder kijkt dan hoeveelheden alleen. NIOO-onderzoeker Stijn van Gils promoveert woensdag 13 september 2017 op dit onderzoek bij Wageningen University.

Het promotie-onderzoek waar Van Gils op promoveert maakt deel uit van een groot EU-project in Nederland, Zweden, Engeland, Duitsland, Polen, Hongarije en Italië. Het onderwerp is: hoe beïnvloedt organische stof de plantengroei en de insecten op de plant.

Volledige bericht

Lees het volledige bericht op de website van het NIOO-KNAW.

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) is met ruim 200 medewerkers en studenten een van de grootste onderzoeksinstituten van de KNAW. Het is gespecialiseerd in de ecologie van het zoete water en het land. Sinds 2011 is het gevestigd in een duurzaam gebouwd onderzoekspand in Wageningen.

Logo NIOO