Nederlands Instituut voor Ecologie wint Gouden Piramide

26 november 2012

Zaterdag ontving het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) uit handen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gouden Piramide 2012 voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Het KNAW-instituut krijgt deze onderscheiding voor zijn nieuwe gebouw in Wageningen, in 2011 in gebruik  genomen. De Gouden Piramide werd in ontvangst genomen door NIOO-directeur en Akademielid Louise Vet. De prijs bestaat uit een trofee, een geldbedrag en een architectuurplaquette.
 
Tijdens de uitreiking sprak minister Bussemaker over de belangrijke rol van opdrachtgevers: 'Niet voor niets stimuleren we goed opdrachtgeverschap met deze onderscheiding. Opdrachtgever, ontwerper en gebruiker komen steeds dichter bij elkaar te staan. Niet alleen is de dialoog tussen deze drie partijen een voorwaarde voor een goed resultaat. Ook is de rol van de opdrachtgever en verdere professionalisering daarvan in deze tijd steeds belangrijker geworden.'

Het NIOO is met ruim 200 medewerkers en studenten een van de grootste onderzoeksinstituten van de KNAW. Het is gespecialiseerd in de ecologie van het zoete water en het land. Sinds 2011 is het gevestigd in een duurzaam gebouwd onderzoekspand in Wageningen.