Nu online: Schimmels, een wereldwijde uitdaging

19 april 2016

David Denning en Sarah Gurr, twee internationale experts op het gebied van schimmels, bespraken op 13 april 2016 de belangrijkste gevaren van schimmels, maar ook de mogelijkheden die we hebben om ze onder controle te krijgen.

In ons dagelijks leven hebben we ongemerkt veel te maken met schimmels: we gebruiken ze voor het bereiden van ons voedsel, in antibiotica, in medicijnen. Maar schimmels hebben ook een keerzijde. Zo kunnen ze infecties veroorzaken in plant, mens en dier. Wat is de impact van deze schimmelinfecties en hoe kunnen we er het beste mee omgaan?

Anne van Diepeningen from KNAW on Vimeo.

Anne van Diepeningen, Researcher Fusarium – ecologie van klinische schimmels, Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW) – Opening en inleiding (in het Nederlands)

David Denning from KNAW on Vimeo.

David Denning, Professor of Infectious Diseases in Global Health, University Hospital of South Manchester, Verenigd Koninkrijk – Hope on the Horizon for Reducing Death and Misery from Fungal Diseases

Sara Gurr from KNAW on Vimeo.

Sarah Gurr, Professor in Food Security, University of Exeter, Verenigd Koninkrijk – Global Food Security: Food, Famine and Fungi