Oncode Institute gaat van start

5 februari 2018

Oncode Institute, een onafhankelijk instituut waarin kankeronderzoekers in Nederland zich verenigen, gaat van start op 5 februari 2018. Het Oncode Institute werkt onder meer samen met het Hubrecht Instituut van de KNAW.

Oncode Institute

Oncode Institute is een onafhankelijk instituut dat zich inzet om fundamentele inzichten over kanker zo efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg voor de patiënt. 

Tot 2022 investeren KWF Kankerbestrijding, de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met Health-Holland, NWO en ZonMw 120 miljoen euro in Oncode Institute.

Binnen Oncode zijn meer dan vijfhonderd Nederlandse wetenschappers vertegenwoordigd, die verdeeld zijn over de partners: het Hubrecht Instituut, het Nederlands Kanker Instituut, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en de Radboud Universiteit. 

Opening

De lancering van Oncode vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Koningin Máxima opent het instituut. Bij de opening spreken onder meer Hans Clevers (Prinses Máxima Centrum), Koos Boering (KWF Kankerbestrijding), Jan Schellens (Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek), Robbert Dijkgraaf (Princeton Instituut for Advanced Study) en David Livingston (Harvard Cancer Center).

Het Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW met 19 onderzoeksgroepen en ongeveer 200 medewerkers. Het instituut is gevestigd in Utrecht en is centraal gelegen in het universiteitscentrum De Uithof. Het Hubrecht Instituut is geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en er bestaan nauwe banden met de Universiteit Utrecht, met name binnen de Onderzoekschool Cancer Genomics & Developmental Biology.

Logo Hubrecht Instituut