Oproep voor inzendingen voor competitie Art of Neuroscience

11 februari 2020

Art of Neuroscience 2020 is nu open voor inzendingen. Neurowetenschappers en kunstenaars uit de hele wereld kunnen tot 20 mei 2020 bijdragen inzenden voor deze jaarlijkse competitie.

Deelnemers kunnen met bijzondere afbeeldingen, foto’s of filmpjes op het terrein van de neurowetenschappen meedingen naar de hoofdprijs van 1.000 euro. 

In 2019 wonnen Olesya Ilyenok, Marina Muzyka en Andrey Chugunov de competitie. Deze studenten van de School of Digital Economics in Rusland doken met hun project in de verbeelding van zenuwnetwerken.

De Art of Neuroscience-competitie is een initiatief van het Nederlands Herseninstituut en werd voor het eerst in 2011 georganiseerd.

Inschrijving en meer informatie

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website Art of Neuroscience.

Het Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten.

Het Nederlands Herseninstituut is gevestigd in Amsterdam (Meibergdreef 47, 1105 BA Amsterdam).