Prinses Máxima bij uitreiking eerste KNAW Merianprijs

14 december 2009

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdagmiddag 26 januari in het Trippenhuis in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de eerste KNAW Merianprijs. Prof. dr. Naomi Ellemers ontvangt de prijs voor haar wetenschappelijk onderzoek en haar actieve inzet voor gelijke kansen voor vrouwen in de wetenschap.

De KNAW Merianprijs is dit jaar ingesteld om de zichtbaarheid van vrouwelijke wetenschappers te bevorderen en de deelname van vrouwen in de Nederlandse wetenschap te stimuleren. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen kent de prijs elke twee jaar toe aan een vrouwelijke wetenschapper in Nederland die onderzoek verricht binnen de alfa- en gammawetenschappen dan wel de bètawetenschappen.

Mevrouw Ellemers is hoogleraar Sociale Psychologie van de Organisatie aan de Universiteit Leiden. Zij doet onder andere onderzoek naar de effecten van statusverschillen tussen groepen en diversiteit in organisaties.

Noot voor de redactie 

Aankomsttijd: 14.40 uur
Accreditatie (uiterlijk donderdag 21 januari, 16.00 uur) per e-mail: communicatie@bureau.knaw.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en organisatie.
Gezien de beperkte ruimte in de zaal bestaat de mogelijkheid dat een beperkte toelatingsregeling van kracht is. U wordt hierover per email geïnformeerd.

Voor meer informatie

Gertske Kuiper, Afdeling Communicatie KNAW, telefoon 020 551 0 863, e-mail communicatie@bureau.knaw.nl
http://www.knaw.nl/merian
Rijksvoorlichtingsdienst, telefoon 070 356 4142, http://www.koninklijkhuis.nl