Nieuwsbericht NIOD-KNAW

Schrijf ook verzetsgeschiedenis! - Help Wikipedia 1300 ondergrondse bladen beschrijven

23 juni 2016

Als reactie op de Duitse bezetting werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vele verzets- of ondergrondse bladen uitgegeven. De Koninklijke Bibliotheek (KB) gaat deze kranten – samen met de Wikipedia-gemeenschap en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD-KNAW)  – systematisch op Wikipedia te beschrijven. Daarvoor zijn ze op zoek naar mensen die informatie over die verzetsbladen aan de encyclopedie kunnen toevoegen en verbeteren.

Verzetskrant Metro

Schrijf ook verzetsgeschiedenis

De artikelen over de ondergrondse bladen en daarbij betrokken personen, groepen, drukkerijen en uitgeverijen kunnen verbeterd, uitgebreid en beter met elkaar verbonden worden. Hiervoor zijn de KB en het NIOD-KNAW op zoek naar mensen die verzetsgeschiedenis willen schrijven.

Meer informatie op de website van het NIOD-KNAW.

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies uniek als wetenschappelijk onafhankelijk en tegelijkertijd sterk maatschappelijk georiënteerd instituut. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie. Het NIOD is een instituut van de KNAW.

Logo NIOD