Slaaponderzoeker Eus van Someren spreekt over jetlag tijdens Oktober Kennismaand: hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

20 september 2010

Vanaf 13 oktober lanceert Hotel Okura Amsterdam in het kader van Oktober Kennismaand een vernieuwd JetLag programma. Op zondag 17 oktober verzorgt slaaponderzoeker Eus van Someren van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen van de KNAW een lezing over jetlag. Hij licht toe waar je nu exact last van hebt bij een jetlag en belangrijker: hoe je er zo snel mogelijk van af komt.

Okura's JetLag programma is erop gericht om de effecten van de jetlag te verminderen door middel van een uitgebalanceerd programma van licht, voeding, in- en ontspanning. Vanaf 13 tot en met 15 oktober laat het hotel de werking van dit programma zien tijdens de JetLag Experience.

Op 17 oktober licht slaaponderzoeker Eus van Someren, van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW) alle aspecten toe die met de JetLag te maken hebben. Zo komt de werking van de biologische klok aan bod en het belang van een goede nachtrust. Ook bespreekt Van Someren het fenomeen op zich, of je de effecten kunt verminderen en op welke wijze dat kan. Hij sluit af met tips over hoe je je nachtrust kunt optimaliseren en daardoor de volgende dag het best kunt presteren. Bijwonen van de lezing die om 14.00 uur start, is kosteloos. Reserveren is hiervoor noodzakelijk en kan via tongsang@okura.nl,

Over Oktober Kennismaand

Het landelijk evenement Oktober Kennismaand biedt een kijkje in de wereld van wetenschap en technologie. Talloze (onderzoeks) instellingen, bedrijven, universiteiten, science centra, sterrenwachten openen tijdens deze maand hun deuren. Dit evenement wordt dit jaar voor de 25e maal georganiseerd. Het gehele programma is terug te vinden op www.oktoberkennismaand.nl.

Over het het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW)

Het Nederlands Instituut voor Neurowetenschapen is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) enverricht fundamenteel neurowetenschappelijk onderzoek met speciale aandacht voor de hersenen en het visuele systeem. Het onderzoeksprogramma is gericht op het ontrafelen van fundamentele mechanismen, de ontwikkeling van hersenfuncties, de oorzaken van neurologische en psychiatrische ziektebeelden en de ontwikkeling van diagnostische en therapeutische strategieën.

Noot voor de redactie

Gasten van Hotel Okura Amsterdam en journalisten die op 13 oktober hinder ondervinden van een jetlag komen in aanmerking om van 13 tot en met 15 oktober aan de JetLag Experience deel te nemen. Reserveren is noodzakelijk en kan via e-mail: tongsang@okura.nl, Vanaf 18 oktober is het vernieuwde JetLag programma voor de gasten van Hotel Okura Amsterdam dagelijks te reserveren.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal

Tamara Tong Sang, Manager Marketing & Communications Hotel Okura
Telefoon 020 678 7487
e-mail: tongsang@okura.nl,
website: www.okura.nl